Cancer finns ju överallt!

Just nu pratar vi om patologi i skolan, alltså sjukdomar...I så många förläsningar så pratas det om cancer, cancer finns ju överallt. Vänners föräldrar får cancer, jag läser bloggar om cancer, det står om cancer i tidningen. Cancer finns överallt. Cancer för mig är ett laddat ord, än så länge har två personer i min närhet fått ge upp sitt liv för cancern. Cancern besegrar i så många fall, men i många fall segrar vi, mänskligheten besegrar cancer, denna fruktansvärda sjukdom. Denna sjukdom som får oss att gå mellan hopp och förtvivlan. Jag kan fortfarande känna oerhörd sorg över att Matilda förlorade sin kamp mot denna lömska sjukdom cancer. Jag kan få gråtattacker över att inte hon fick leva, varför skulle hon vara en av fyra som inte fick sitta kvar på den blå barncancer stolen, varför? Jag kan inte förstå...vet inte om jag vill förstå, finns det en mening med detta? Jo, jorden är överbefolkad, människor måste dö, men varför barn? Samtidigt som jag tänker att varför ska det vara barn, tänker jag också att inte vill jag ju att mina morfar eller ännu värre mamma som ska gå bort, jag vill alla mina vänner och nära och kära ska leva. Men det vill ju alla andra också? Jag kommer helt enkelt inte fram till något vettigt!
Jag börjar bli rädd för att bli sjuksköterska, att möta döden och sjukdomar dag in och dag ut, möta anhöriga vars kära kanske bara lever i några dagar till, hur ska jag klara detta rent psykiskt?! Jag vet inte! Jag blir rädd för all vetskap jag får, att vad man än gör för att vara hälsosam faller det mesta på arvet...jag har ju än så länge inte lyckats så bra med arvet, jag är ett måndagsexemplar, det har Biske kommit på, och det stämmer!
Jag är rädd!
Matilda, jag ska kämpa för dig! Jag ska bli den bästa barnsjuksköterska som finns! Jag ska göra detta för dig älskade vän! För du betyder så mycket för mig, jag saknar dig snäckan!

Migrään!

Usch, har haft migrän sen igår och det vill inte försvinna helt...därför jag har gått och haft ont i huvudet i flera dagar, ett migränanfall var på väg och så kom det! Usch!
Nu ska jag ta en varmt skönt avslappnande bad och sen måste jag åka och handla. Ska göra efterrätten till ikväll då det är middag hos Biske och Paula för att säga "hejdå" till Mia! Fick reda på att det blir förmodligen en avskedsfest till innan hon åker, usch jag vill inte! Mina två bästa vänner försvinner långt bort, jag gillar det inte alls ska ni veta!
Nä, badet ropar!
Kraam

Praktik!

I onsdags var jag på praktikplatsen jag ska vara på sedan i 5 veckor. Ska bli kul att komma dit och kolla vad som händer där, hur allt fungerar och så.
Är lite nervös för att man typ ska få göra saker som jag inte kan eller kommer ihåg...inte lätt att komma ihåg allt det som berättas och som vi ska lära oss...jisses, är helt slut i huvudet!

Nu sitter jag hemma hos Mia och väntar på att tiden ska gå...kl 17 är det tärning med killarna :) Men det är så drygt att bara sitta här och vänta...längtar tills jag flyttar till Malmö så jag kan åka hem till min lägenhet och slippa sitta här. Inte för det egentligen är något fel på denna lägenheten, men det blir ju lixom inget gjort, sitter framför datorn eller TV:n och kankse läser lite...hemma hade jag ju kunnat fixa mat, städa, tvätta, plugga ordentligt, jobba med företaget, jaa, allt möjligt...medans här väntar jag bara! Men usch när Mia flyttar blir det ännu värre. vad gör jag då?

Lägenhet!

Imorgon ska jag titta på två lägenheter i Malmö, både hell okej skick den ena lite bättre än den andra men båda ett rimligt pris och reltivt bra läge. Nu gäller det bara att få lån hur nu det ska gå till, pappa? Mia? Ja, vi får se. Det löser sig!
Just nu sitter jag och renskriver anteckningarna från igår, tar en himla tid. Suck!

Ingen tid! :P

Just nu är det massa i skolan och träning och gymnastik så jag har typ inget speciellt kul att skriva eller så mycket tid att skriva ;)
Tänkte bara jag skulle säga det ;) Igår fick vi lära oss att sätta kateter, hisses vad meckigt och usch nejtack, det vill jag gärna inte göra allt för många gånger.
Men nu ska jag kolla lägenheter....

wiiiie!

För jag klarade Tentan, för jag klarade tentan, fy fan vad gött!

Nu har jag kommit hem och käkat efter ett hårt Box-pass på gymmet, ajaj, kommer jag ens kunna gå imorgon?! :S Men kul var det!
Nu blir det nog lite TV och sen sängen för lilla mig! :)

RSS 2.0